PELAKON Nasir Bilal Khan akui teruja dengan sambutan yang diterima menerusi watak antagonis dalam filem terbaharunya, Munafik 2.
Dek penangan karakter Abuja kata Nasir, dia risau peminat terlalu obses hingga mengundang rasa benci melampau.
"Saya seorang pelakon yang risau dengan ekspektasi penonton. Orang kata kalau orang tak suka dengan watak jahat kita bawa, itu maknanya lakonan kita menjadi.
"Apapun, saya tak kisah untuk berlakon watak macam mana sekali pun, kalau perlu banyak kajian lagi saya suka sebab ia mencabar diri saya.
"Tapi, bila ditawarkan watak Abuja sebenarnya saya pun takut.
"Risau, nanti tiba-tiba pergi pasar orang ludah saya. Tapi yang penting Allah tak benci saya," katanya kepada Gempak.
Nasir yang sebelum ini popular menerusi watak Tok Adi (Tanah Kubur) menggalas peranan sebagai ketua ajaran sesat, Abuja dalam Munafik 2.
Munafik 2 dibintangi Syamsul Yusof, Maya Karin, Datuk Fizz Fairuz, Fauzi Nawawi dan ramai lagi.
Setakat hari ini, filem terbitan Skop Production itu telah mengutip lebih RM21.6 juta.
Gempak
Fri Sep 07 2018
!['Takut pergi pasar nanti orang ludah' - Nasir Bilal Khan 'Takut pergi pasar nanti orang ludah' - Nasir Bilal Khan](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2018-09/81536292828_nasir-munafik-header.jpg)
Setakat hari ini, filem terbitan Skop Production itu telah mengutip lebih RM21.6 juta.
![UAE anjur Sidang Kemuncak Kerajaan Dunia 2026 dari 3-5 Feb 2026 UAE anjur Sidang Kemuncak Kerajaan Dunia 2026 dari 3-5 Feb 2026](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/81739571579_TBwgs.jpg)
UAE anjur Sidang Kemuncak Kerajaan Dunia 2026 dari 3-5 Feb 2026
Sidang Kemuncak Kerajaan Dunia (WGS) seterusnya akan diadakan dari 3 hingga 5 Feb 2026.
![UK, AS sepakat Zelenskyy mesti terlibat dalam rundingan damai Ukraine - Lammy UK, AS sepakat Zelenskyy mesti terlibat dalam rundingan damai Ukraine - Lammy](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/51739575347_TBMunichSecurity.jpg)
UK, AS sepakat Zelenskyy mesti terlibat dalam rundingan damai Ukraine - Lammy
David Lammy berkata beliau dan JD Vance bersetuju Presiden Ukraine Volodymyr Zelensky mesti terlibat dalam rundingan damai.
UAE anjur Sidang Kemuncak Kerajaan Dunia 2026 dari 3-5 Feb
Sidang Kemuncak Kerajaan Dunia (WGS) seterusnya akan diadakan dari 3 hingga 5 Feb 2026, di bawah arahan Presiden Emiriah Arab Bersatu (UAE) Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan dan Naib Presiden Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.
Konflik Congo makin parah, 350,000 jadi pelarian
Agensi Pelarian Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNHCR) menyuarakan kebimbangan terhadap keadaan yang semakin merosot di timur Republik Demokratik Congo, pada Jumaat.
Negara Arab tolak cadangan pindahkan penduduk Gaza
Negara-negara Arab menegaskan bahawa mereka menolak sebarang cadangan untuk memindahkan rakyat Palestin dari Gaza ke Jordan dan Mesir, kata wakil Kumpulan Arab kepada pemberita pada Jumaat.
KPKM akan memuktamadkan penyasaran subsidi diesel kepada penyedia perkhidmatan industri padi, beras
Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan (KPKM) kini dalam peringkat akhir perbincangan untuk memuktamadkan penyelesaian pemberian subsidi diesel kepada penyedia perkhidmatan dalam industri padi dan beras.
JPA sentiasa teroka pendekatan terbaik integrasikan automasi, transformasi digital
Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) sentiasa meneroka pendekatan terbaik untuk mengintegrasikan automasi dan transformasi digital bagi memastikan penjawat awam bersedia menghadapi peranan baharu dalam persekitaran kerja yang dinamik.
Arham Abdullah dilantik Naib Canselor UMK ke-7
Prof Dr Arham Abdullah dilantik sebagai Naib Canselor Universiti Malaysia Kelantan (UMK) yang ketujuh berkuat kuasa Ahad ini.
![Agensi antirasuah Indonesia dan Britain tingkat kerjasama Agensi antirasuah Indonesia dan Britain tingkat kerjasama](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/71739259414_rasuah.jpg)
Agensi antirasuah Indonesia dan Britain tingkat kerjasama
KPK Indonesia dan SFO United Kingdom bersetuju memperkukuh kerjasama dalam kes rasuah rentas negara.
Jordan tidak dapat terima lebih ramai pelarian Palestin
Negara-negara Arab sedang merangka pelan bagi membangunkan semula Gaza tanpa memindahkan penduduknya serta menjamin keselamatan dan tadbir urus, kata Menteri Luar Jordan, Ayman Safadi, pada Jumaat.
![35 maut dalam letupan stesen minyak di Nigeria 35 maut dalam letupan stesen minyak di Nigeria](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2018-09/81536629234_NigeriaFire.jpg)
35 maut dalam letupan stesen minyak di Nigeria
Kemalangan itu berlaku di sebuah stesen minyak sepanjang Jalan Lafia-Makurdi yang menghubungkan ibu kota Abuja dengan bahagian utara dan selatan Nigeria.
!['Takut pergi pasar nanti orang ludah' - Nasir Bilal Khan 'Takut pergi pasar nanti orang ludah' - Nasir Bilal Khan](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2018-09/81536292828_nasir-munafik-header.jpg)
'Takut pergi pasar nanti orang ludah' - Nasir Bilal Khan
Pelakon Nasir Bilal Khan akui teruja dengan sambutan yang diterima menerusi watak antagonis dalam filem terbaharunya, Munafik 2.
![Nigeria sabitkan 205 suspek anggota Boko Haram Nigeria sabitkan 205 suspek anggota Boko Haram](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2018-02/61519101885_protest.jpg)
Nigeria sabitkan 205 suspek anggota Boko Haram
Sabitan ke atas sejumlah 205 individu dalam perbicaraan beramai-ramai itu menandakan tamatnya peringkat kedua cabaran perundangan terbesar di Nigeria terhadap Boko Haram.
![Rakyat marah kerajaan Nigeria gagal selesai kes culik 300 pelajar Rakyat marah kerajaan Nigeria gagal selesai kes culik 300 pelajar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-05/51399428386_295x200.jpg)
Rakyat marah kerajaan Nigeria gagal selesai kes culik 300 pelajar
Demonstrasi dan siri bantahan kini giat dianjurkan bagi mendesak kerajaan mengambil tindakan segera bagi menyelamatkan gadis terlibat.
![Letupan di perhentian bas ragut 72 nyawa Letupan di perhentian bas ragut 72 nyawa](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-04/81397526898_295x200.jpg)
Letupan di perhentian bas ragut 72 nyawa
Saksi mendakwa, letupan berpunca dari sebuah kenderaan yang penuh dengan minyak dan terbakar sebelum meletup.