AHLI lembaga pengarah Liga Bola Sepak Malaysia (MFL), Datuk Wira Yusoff Mahadi, tidak mahu badan itu dilabel sebagai sarkas andai terus membuka peluang kepada pengurusan Persatuan Bolasepak Perlis (PFA).
Kenyataan itu mengukuhkan bahawa tiada lagi ruang buat PFA selepas kegagalan mereka mengemukakan penyata laporan kewangan seperti yang dimahukan MFL.
Walaupun MFL mengharapkan belas ihsan MFL dan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) untuk melanjutkan tempoh sehingga kepada satu waktu yang lain, skuad Singa Utara perlu menerima hakikat andai penyertaan mereka dibatalkan atas faktor yang cukup jelas.
"Saya tidak fikir kami akan beri penangguhan lagi. Kalau sentiasa ada penangguhan, sudah nampak kami seperti satu jenaka. Daripada MFL, sama ada Perlis boleh memenuhi tuntutan sebelum ini atau kami membuat keputusan lain," kata Yusoff.
Yusoff tidak menolak kemungkinan untuk melanjutkan tempoh masa lebih lama iaitu sehingga penghujung Febuari buat pemain perlis mencari pasukan lain andai satu keputusan ke atas Perlis diputuskan dalam waktu terdekat.
"Kami mungkin perlu menangguhkan sementara jendela perpindahan buat pemain-pemain ini. Jadi, saya fikir itu untuk memberi kelonggaran dan dalam erti kata lain, membantu pemain agar tidak menjadi mangsa keadaan."
Usaha Nadi Arena untuk mendapatkan penjelasan lanjut Presiden PFA, Datuk Ahmad Amizal Shaifit Ahmad Shafie, gagal setelah beliau sekadar memaklumkan PFA sudah memenuhi tuntutan MFL dan FAM.
Pasukan lain seperti Kelantan, Kuala Lumpur dan PDRM FA turut mengesahkan sudah menyerahkan dokumen kewangan kepada MFL sambil setiausaha agung Felda United, Zulkarnain Muhammad, tampil memberi penjelasan mengenai isu tersebut.
"MFL yang harus beritahu siapa yang tidak hantar. Lebih baik saya mengunci mulut," katanya.
"Kalau KAFA langsung tidak hantar, bermakna cara kerja kami tidak bagus. Kalau betul kami faham apa yang diinginkan MFL, ia tidak akan menjadi masalah," tambah Presiden Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA), Bibi Ramjani Ilias Khan.
MFL mengesahkan lima daripada tujuh pasukan yang berdepan masalah tunggakan gaji sudah menyerahkan dokumen kewangan selepas tempoh diberikan untuk berbuat demikian berakhir petang semalam.
Astro Arena
Sat Feb 16 2019

YUSOFF: Saya tidak fikir kami akan beri penangguhan lagi.
Consider This: Congestion Pricing (Part 1) — What Will Make Traffic Finally Move?
Kuala Lumpur’s worsening traffic congestion is costing Malaysia RM20 billion annually, according to a 2020 Prasarana study. Now, the government is considering a congestion charge—a fee imposed on vehicles using certain roads at peak hours—it’s expected to reduce traffic by an estimated 20%. But will it work? How will it be implemented? And will it place an unfair burden on road users? On this episode of #ConsiderThis Melisa Idris speaks with Dr Hizal Hanis Hashim, Head of Corporate Communications and Knowledge Management at the Malaysian Institute for Road Safety Research (MIROS).
AWANI Borneo [10/3/2025] – Banjir Sabah & Sarawak | Cetus kekecohan | ASEAN
AWANI Borneo Isnin, 10 Mac 2025 bersama Fauzi Zin.
Jumlah PPS di Sabah meningkat, Sarawak pulih sepenuhnya.
Lelaki mengamuk di gereja ditahan.
Brunei catat peningkatan jumlah pelancong pada 2024.
Jumlah PPS di Sabah meningkat, Sarawak pulih sepenuhnya.
Lelaki mengamuk di gereja ditahan.
Brunei catat peningkatan jumlah pelancong pada 2024.

SPRM reman penjawat awam terima rasuah daftarkan pusat jagaan
Menurut sumber, suspek ditahan kira-kira 12 tengah hari semalam ketika hadir memberi keterangan di pejabat SPRM Terengganu.
Pengajian tinggi percuma diperluas kepada UiTM Sarawak
Tidak lagi terhad kepada institusi milik kerajaan Sarawak, inisiatif pendidikan tinggi percuma akan diperluaskan kepada warga Sarawak di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Sarawak dan Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) lain di negeri itu.
2,000 anggota APM diatur gerak ke Sabah, Sarawak
Seramai 2,000 anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) di negeri Sabah dan Sarawak terlibat dalam kerja menyelamat dan membantu penduduk yang terjejas banjir.
LKIM digesa lebih proaktif bantu nelayan di Kalabakan
Ahli Parlimen Kalabakan, Datuk Andi Muhammad Suryady Bandy menggesa Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) supaya lebih proaktif membantu nelayan, khususnya dalam memastikan mereka menerima bantuan yang disediakan oleh kerajaan.
Penolong pegawai perubatan bakal diberi kuasa keluar preskripsi ubat asas
Penolong Pegawai Perubatan akan diberi kuasa untuk mengeluarkan preskripsi bagi ubat-ubatan asas dalam rawatan penyakit ringan.
Jumlah PPS di Sabah meningkat, Tenom rekod peningkatan mangsa
Pertambahan jumlah mangsa banjir di negeri ini menjadikan jumlah pusat pemindahan sementara (PPS) meningkat kepada 24 pusat.
NADMA diminta perkemas kekuatan, pastikan bantuan disalurkan
Datuk Seri Anwar Ibrahim meminta NADMA memperkemas penyelarasan kekuatan jentera persekutuan dan negeri bagi memastikan bantuan dapat disalurkan secara berterusan.
Semua PPS ditutup, semua penduduk pulang
Banjir di utara Sarawak telah pulih sepenuhnya dengan keempat-empat PPS yang dibuka sebelum ini ditutup.

Casteels angkat kaki, protes kepulangan Courtois
Casteels berang dengan tindakan Persatuan Bolasepak Diraja Belgium (KBVB) yang dilihat membuka pintu seluas-luasnya untuk Courtois.

Air jagung Gopi 'laku keras', terjual lebih 150 bungkus setiap hari
Air jagung Gopi yang dijual bekas pemain bola sepak kebangsaan Mohammad Gopi, di hadapan rumahnya di Kampung Api-Api sempena Ramadan ini 'laku keras' selepas terjual lebih 150 bungkus setiap hari.

FIFA tarik balik penggantungan Persekutuan Bola Sepak Pakistan
Persekutuan Bola Sepak Pakistan sebelum ini digantung buat kali ketiga dalam tempoh kurang daripada lapan tahun.

Manchester City kekal kedudukan teratas sebagai pasukan paling berharga di dunia
Manchester City mendahului dengan nilai pasaran EUR1.30 bilion, diikuti oleh Real Madrid (EUR1.23 bilion), Arsenal (EUR1.15 bilion), Barcelona (EUR1.01 bilion) dan Liverpool (EUR967.50 juta).

Kelab bola sepak terkemuka Eropah, pemain rai bulan suci Ramadan
Kelab bola sepak dan pemain terkemuka di seluruh Eropah berkongsi mesej sokongan dan sambutan sempena Ramadan di media sosial masing-masing.

RS Berkane sambut baik keputusan CAS sahkan kemenangan separuh akhir Piala Konfederasi CAF
RS Berkane memaklumkan menerima keputusan CAS yang menolak rayuan USM Algiers untuk membatalkan keputusan kedua-dua perlawanan separuh akhir.

Adam Adli gesa mangsa penipuan aktiviti sukan buat laporan polis
Timbalan Menteri Belia dan Sukan saran mangsa penipuan melibatkan aktiviti sukan buat laporan polis agar tindakan tegas dapat diambil.

PRK Ayer Kuning: Zahid sahkan notis telah dihantar ke SPR
Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengesahkan surat notis kekosongan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Ayer Kuning telah dihantar kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

JDT sahkan kejuaraan Liga Super kali ke-11 berturut-turut
Johor Darul Ta'zim (JDT) mengesahkan kejuaraan Liga Super buat kali ke-11 berturut-turut ketika saingan musim 2024/ 2025 berbaki empat perlawanan selepas menumpaskan Perak FC 2-0.

Pemergian Ishsam kehilangan besar buat arena bola sepak negara - PBMM
Mohd Firdaus turut menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga Ishsam.