PETALING JAYA: MBSB Bank Berhad (MBSB Bank) pada Khamis menyampaikan hadiah kepada pemenang kempen Simpan Berganda Menang Bergaya.
Mereka merupakan pemegang Akaun Semasa atau Simpanan MBSB Bank PrimeWin (CASA-i).
Kempen bermula 21 Jun 2021 hingga 31 Mei 2022 itu menawarkan hadiah bernilai RM2.4 juta termasuk kereta mewah, motosikal, telefon pintar dan wang tunai.
Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Nor Azam M. Taib berkata, menerusi kempen tersebut, pihaknya mampu menarik lebih ramai pelanggan baharu dan berupaya memperkenalkan lebih banyak produk kepada para pelanggan setia MBSB Bank.
“Kita (MBSB Bank) boleh melebarkan lagi pelanggan sedia ada kerana kempen pertama sudah berjaya mendapatkan 30,000 pelanggan baharu. Ini satu pencapaian yang membanggakan.
“Selain itu, apabila kita mempunyai pelanggan yang besar, kita juga boleh memperkenalkan lebih banyak produk kepada mereka berbanding apabila memiliki pelanggan yang kecil,” katanya ketika ditemui pemberita pada Kempen Simpan Berganda Menang Bergaya dan Prapelancaran Simpan Berganda Menang Bergaya 2.0 di Menara MBSB Bank di sini.
Mengulas lanjut, Nor Azam turut mengajak orang ramai untuk menyertai kempen Simpan Berganda Menang Bergaya 2.0 bermula 1 September 2022 sehingga 31 Mei 2023 kerana ia menawarkan hadiah menarik dan bermakna serta lebih banyak kumpulan pelanggan berpeluang menang sedari pelajar, remaja sehingga pesara.
“Kempen Simpan Berganda Menang Bergaya mencapai hampir dua kali ganda daripada sasaran kita. Jadi, saya harap bagi kempen Simpan Berganda Menang Bergaya 2.0 akan melihat bagaimana MBSB Bank memberikan makna dalam kehidupan mereka.
“Seterusnya, kami berharap sasaran bagi kempen 2.0 akan menjadi dua kali ganda mahupun tiga kali ganda berbanding kempen sebelumnya,” katanya.
Sementara itu, pemenang utama Kempen Simpan Berganda Menang Bergaya, Huang Wee Wan, 63, menzahirkan kegembiraan apabila dipilih memenangi kereta BMW X4 30i M Sport dan melihat usahanya menyimpan dengan MBSB Bank membuahkan hasil.
“Saya amat gembira, teruja dan berterima kasih kepada pihak MBSB Bank kerana memberi saya peluang untuk menang hadiah kereta ini.
“Saya juga akan mengajak lebih ramai ahli keluarga saya untuk menyertai kempen ini,” katanya.
Dalam pada itu, bagi Kempen Simpan Berganda Menang Bergaya 2.0 boleh disertai pelanggan baharu apabila mereka hanya perlu membuka akaun dengan deposit minimum RM100 sama ada secara dalam talian M Fast atau mengunjungi mana-mana 47 cawangan MBSB Bank di seluruh negara.
*Artikel ini adalah hasil kerjasama bersama MBSB Bank.
Ehsan A Marisah
Fri Aug 05 2022

Dari kiri: Ketua Perbankan Runcit MBSB Bank, Tey Jing Ying bersama pemenang utama Kempen Simpan Berganda Menang Bergaya membawa pulang BMW X4 30 i M Sport, Huang Wee Wan & Ketua Pegawai Eksekutif MBSB Bank, Datuk Nor Azam M. Taib. Foto Astro AWANI
10 Berita Pilihan - (11 Mac 2025)
Antara pelbagai berita dalam dan luar negara yang disiarkan di Astro AWANI, berikut adalah yang paling menjadi tumpuan sepanjang hari ini.
Jepun peringati gempa bumi, tsunami dan bencana nuklear
Jepun pada Selasa memperingati ulang tahun ke-14 sejak gempa bumi dan tsunami dahsyat melanda timur laut negara itu, mencetuskan krisis nuklear, dengan penduduk antara kawasan yang paling teruk terjejas sekali lagi berdepan kesan bencana alam.
Pertahanan udara tembak jatuh 337 dron Ukraine di wilayah Rusia
Pertahanan udara Rusia menembak jatuh 337 dron Ukraine di beberapa wilayah Russia pada waktu malam, termasuk 91 di Wilayah Moscow, menurut Kementerian Pertahanan Rusia.
JDT gagal mara ke suku akhir, tewas kepada Buriram United
Kelab gergasi bola sepak tanah air Johor Darul Ta'zim (JDT) gagal mara ke peringkat suku akhir Liga Juara-Juara Asia Elite (ACLE) 2024/25 selepas tewas 0-1 kepada wakil Thailand Buriram United di Stadium Sultan Ibrahim di Iskandar Puteri, pada Selasa malam.
PBB seru Israel batalkan sekatan bantuan kemanusiaan
Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu telah menyeru Israel untuk membatalkan sekatan terhadap bantuan kemanusiaan ke Gaza.

PM Anwar lancar buku "Amanat Integriti dan Tatakelola: Malaysia MADANI"
Institut Integriti Malaysia (IIM) dengan kerjasama Yayasan Pusat Polisi dan Hal Ehwal Ekonomi Malaysia (Yayasan PEACE) hari ini melancarkan buku Amanat Integriti dan Tatakelola: Malaysia MADANI.
Shiha Zikir belanja ratusan ribu ringgit untuk Tum Tum Raya
Pertama kali melancarkan lagu duet raya baharu bersama kakak, Ieda Zikir, penyanyi Shiha Zikir sanggup mengeluarkan kos mencecah ratusan ribu ringgit untuk menghasilkan video muzik termasuk kempen mempromosikan Tum Tum Raya.
Jemaah Menteri dicadang pertimbang, lulus penubuhan SEGiM
Jemaah Menteri disarankan menimbang dan meluluskan penubuhan Suruhanjaya Ekonomi Gig Malaysia (SEGiM) sebagai badan kawal selia utama dalam memastikan ekosistem ekonomi gig berkembang secara mampan.
Pendapatan Ahli Parlimen cecah RM40,000, PMO perjelas isu elaun
Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelaskan setiap Ahli Parlimen di negara ini layak dibayar elaun tetap RM25,700 sebulan.
PM Anwar terima kunjungan hormat Duta Besar AS ke Malaysia
Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim menerima kunjungan hormat Duta Besar Amerika Syarikat (AS) ke Malaysia Edgard D Kagan di Putrajaya petang ini.
Menerusi hantaran di Facebook, Anwar berkata pertemuan itu membincangkan hubungan dua hala yang telah lama terjalin antara kedua-dua negara dengan memberi fokus kepada kerjasama bidang ekonomi dan teknologi, yang menjadi kepentingan bersama selain pensijilan halal.
Menerusi hantaran di Facebook, Anwar berkata pertemuan itu membincangkan hubungan dua hala yang telah lama terjalin antara kedua-dua negara dengan memberi fokus kepada kerjasama bidang ekonomi dan teknologi, yang menjadi kepentingan bersama selain pensijilan halal.

MBSB Bank lancar PrimeGold-I, platform pelaburan emas digital mampu milik dan selamat
MBSB Bank Bhd melancarkan PrimeGold-I, platform pelaburan emas digital yang menjadikan pemilikan emas mudah diakses, mampu milik dan selamat kepada pelanggannya.

MBSB Bank bantu pihak berkuasa tumpas sindiket
Transaksi pengeluaran yang tidak sah telah diakui menggunakan Kad Pengenalan Pendaftaran Negara palsu yang diubah suai.

MIDF lancar program pembiayaan khusus untuk wanita
MIDF hari ini melancarkan pelan pembiayaan khusus untuk wanita - program Usahawan Wanita Berdikari PKS (M-WiSE) - yang disokong oleh MBSB Bank.

Pembiayaan pendidikan hingga RM250,000, 20 tahun dengan EduFin-i MBSB Bank
Ia juga dilengkapi perlindungan Takaful dan bayaran bulanan penuh yang hanya bermula selepas tamat tempoh pengajian.

Kempen Simpan Berganda Menang Bergaya tawar hadiah bernilai RM2.4 juta
Orang ramai boleh menyertai kempen Simpan Berganda Menang Bergaya 2.0 bermula 1 September 2022 hingga 31 Mei 2023.