GOMBAK: Artis dan usahawan, Shuib redha dan berlapang dada menerima ketentuan bahawa sudah sampai masanya isteri tercinta, Siti Sarah kembali ke pangkuan Allah.
Namun, di sebalik itu, Shuib masih belum mempunyai kekuatan untuk berkongsi berita sedih itu dengan tiga orang anaknya, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.
Menurut Shuib, dia hanya akan berbuat demikian sekembalinya ke rumah sebaik selesai urusan pengebumian Siti Sarah di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu di sini.
“Buat masa ini anak-anak saya belum tahu, isteri saya baru dikebumikan dan saya baru nak beritahu anak-anak,” kata Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad kepada Astro AWANI ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu di sini, pada Isnin.
BACA: Tulisan terakhir buat Siti Sarah...
BACA: Panggilan video terakhir Siti Sarah jadi kenangan abadi buat Shuib dan anak-anak
Allahyarham Siti Sarah yang pernah masyhur dengan lagu Kesetiaan menghembuskann nafas terakhir pada usia 36 tahun pada pukul 5.13 pagi di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Canselor Tuanku Mukhriz (HTCM) hari ini.
Allahyarham meninggalkan suaminya, Shuib dan empat lagi anaknya termasuk bayi lelakinya Ayyash Affan yang baru dilahirkan pada Jumaat lalu.
Bayi yang baru dilahirkan Allahyarham diberi nama Ayash Affan dan kini masih ditempatkan di HTCM.
Dalam perkembangan sama, Shuib merakamkan terima kasih kepada semua kenalan serta seluruh anggota masyarakat yang tidak putus-putus mendoakan arwah isterinya yang bertarung nyawa sejak beberapa hari lalu.
"Saya nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang bersusah payah untuk isteri saya sepanjang berlaku kejadian ini. Saya ucapkan terima kasih atas usaha solat hajat atas arwah isteri saya.
"Hanya Allah sahaja dapat membalas budi itu, saya balik nanti saya doakan kalian semua diberkati dilindungi dan dirahmati. Maafkan isteri saya, sedekahkan dia Al-Fatihah banyak-banyak," pinta Shuib, 37, lagi.
Dalam masa sama, Shuib juga menitipkan doa kepada mereka yang dijangkiti wabak COVID-19 dan sedang bertarung nyawa agar dipermudahkan oleh Allah untuk melalui ujian itu.
BACA: Jenazah Allahyarham Siti Sarah dijangka dikebumi selepas jam 1 tengah hari ini
Fareez Azman
Mon Aug 09 2021
Shuib redha dan berlapang dada menerima ketentuan bahawa sudah sampai masanya isteri tercinta, Siti Sarah kembali ke pangkuan Allah akibat jangkitan wabak COVID-19. - Gambar Astro AWANI/SHAHIR OMAR
Pilihan Raya Presiden Syria 4 hingga 5 tahun lagi
Presiden Interim Syria, Ahmed al-Sharaa, menyatakan pilihan raya presiden pertama selepas peralihan kuasa dijangka mengambil masa antara empat hingga lima tahun.
WHO seru negara anggota desak Amerika Syarikat batal hasrat keluar
Ketua Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyeru pegawai kesihatan negara-negara anggota agar mendesak Washington membatalkan keputusan Presiden Donald Trump untuk menarik diri daripada agensi kesihatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).
Qatar, Turki tolak cadangan Trump 'bersihkan' Gaza
Menteri Luar Qatar dan Turki menentang rancangan kontroversi Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump, untuk "membersihkan" Semenanjung Gaza.
Israel terus serang Tebing Barat
Rakyat Palestin pada Isnin mengadakan upacara pengebumian tujuh daripada sekurang-kurangnya 22 orang yang terbunuh akibat serangan Israel di wilayah Tebing Barat yang diduduki sejak dua minggu lalu.
Mexico, Amerika Syarikat tangguh pelaksanaan tarif sebulan
Presiden Amerika Syarikat Donald Trump umum penangguhan pelaksanaan tarif baru terhadap Mexico selama sebulan.
Afrika Selatan nafi ‘rampas tanah’ selepas Trump ancam henti salur bantuan
Presiden Cyril Ramaphosa nafi dakwaan Presiden Trump bahawa pihak berkuasa Afrika Selatan sedang "merampas tanah."
Hanya beberapa jam sebelum dilaksana, Trump tangguh tarif ke atas Mexico, Kanada
Trump tangguh tarif ke atas Mexico dan Kanada selepas berbincang dengan pemimpin kedua-dua negara jiran itu.
Polis buru suspek pecah rumah
Polis sedang mengesan seorang lelaki disyaki terlibat dalam kes pecah masuk sebuah rumah di Bandar Baru Bangi di sini pada Sabtu.
Kedah umum 11 Februari cuti peristiwa sempena Thaipusam
Kerajaan Kedah memutuskan pemberian cuti peristiwa pada 11 Februari ini bersempena sambutan Thaipusam.
Perang dagang, bekalan beras jadi tumpuan Dewan Rakyat hari ini
Isu perang dagang dan penghasilan beras tempatan menjadi tumpuan utama di Dewan Rakyat hari ini. Isu itu dijangka dibangkitkan dalam sesi soal jawab lisan Perdana Menteri (PMQ).
Shuib bangga, Talita bakal beraksi di Konsert Ajai & Mega Friends
Anak perempuan pelawak Shuib iaitu Dzahira Talita Zahra diberi peluang untuk mengadakan persembahan di Konsert By Ajai & Mega Friends di Singapura.
Ajai dedah lagu Kesetiaan bukan asalnya milik arwah Siti Sarah
Ajai berkata, pada asalnya lagu Kesetiaan itu dicipta dan telah dirakamkan oleh artis wanita lain.
Video ‘throwback’ momen Shuib bersama Siti Sarah di Mekah buat netizen rindu
Antara momen yang dikongsikan di video tersebut memperlihatkan pasangan itu sedang berjalan di dalam Masjidil Haram sambil berbual.
Menang saman fitnah, Shuib salur wang ke tabung Palestin
SELEBRITI dan usahawan terkenal, Shuib menang saman fitnah terhadap pengguna media sosial, John Dihani atau nama sebenarnya Md Johan Dihani Mohd Zaidi.
GV10: "Kalau arwah masih ada..." - Liza Hanim
Liza Hanim terkenang sahabatnya, Allahyarham Siti Sarah.
Shuib nekad teruskan saman fitnah
Shuib tetap dengan pendirian untuk meneruskan saman fitnah yang mengaitkan diri serta arwah isterinya, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin sebagai ahli Freemason.
Pakai jubah, tudung pemberian Siti Sarah, netizen doakan Nora Danish istiqamah
Penampilan Nora yang sopan dan sederhana itu mendapat pujian daripada netizen.
Kongsi video sebak kenangan akhir, Shuib mahu bersihkan nama Siti Sarah
Sedih dengan fitnah, Shuib berkata dia akan mencuba sehabis baik untuk membersihkan semula nama arwah Siti Sarah yang terkait dengan isu tersebut.
Tuduhan ini melampau! Macam saya yang bunuh isteri saya - Shuib
Shuib menyifatkan tuduhan dia 'membunuh' Allahyarham Siti Sarah dengan memaksa arwah isterinya untuk ditidurkan sebagai melampau.
Burukkan nama arwah isteri, dituduh ahli organisasi 'F', Shuib bidas dakwaan netizen
Shuib berkata, dia melihat perkara tersebut sebagai satu tuduhan dan fitnah yang melampau.