Filem Batman v Superman: Dawn of Justice yang akan ditayangkan pada Mac tahun depan dihangatkan lagi dengan trailer filem kedua.
Dilancarkan ketika rancangan bual bicara bersama Jimmy Kimmel Live semalam, LiveTrailer sepanjang tiga minit itu menunjukkan pertembungan Bruce Wayne yang memainkan peranan sebagai Batman dengan Clark Kent iaitu Superman.
Batman dikatakan menggunakan peluru yang dibuat daripada kryptonite ketika cuba menewaskan Superman dalam satu pertembungan.
Lebih mengejutkan para peminat, trailer terbaru itu turut mendedahkan watak penjahat (villain) baharu, Doomsday yang sekaligus menimbulkan pelbagai persoalan di fikiran penonton.
Di penghujung trailer ini juga peminat dapat menyaksikan gabungan mantap Batman, Superman dan Wonder Woman menentang watak antagonis.
Susulan itu, peminat di seluruh dunia teruja menyatakan rasa tidak sabar untuk mengetahui kesudahan filem ini.
Malah, kesan khas imej janaan komputer (CGI) yang digunakan dalam trailer juga dipuji netizen kerana impaknya yang cukup realistik.
Tonton trailer di bawah:
Kohilah Sekaran
Fri Dec 04 2015

Filem Batman Versus Superman Dawn of Justice yang akan ditayangkan pada Mac tahun depan dihangatkan lagi dengan trailer filem kedua. - Gambar fail

Harimau Malaya lawan Nepal di Stadium Sultan Ibrahim - FAM
Keputusan untuk beraksi di Stadium Sultan Ibrahim selepas mendapat perkenan daripada Pemangku Sultan Johor sebagai tanda permulaan revolusi Harimau Malaya.

Baca al-Quran empat jam sehari rutin harian Neelofa sepanjang Ramadan
Neelofa memulakan harinya seawal jam 4.30 pagi dengan mengerjakan solat sunat sebelum bersahur dengan suami.
AWANI Pagi: Panduan Mahu Kaya, Jadi Bangsa Enam Angka
8:30 pagi Khamis bersama pempengaruh kewangan dan penulis buku kewangan, Azraei Muhamad berkongsi buku tulisannya yang menawarkan panduan untuk menjadi kaya dan mengumpul kejayaan sehingga muncul sebagai bangsa enam angka dalam masa ditetapkan.
Pembiayaan lebih 1 bilion kepada Sapura, apa nasib vendor?
Presiden MOGSC, Ts. Syed Saggaf Syed Ahmad, membincangkan kesan pembiayaan lebih RM1 bilion kepada Sapura serta implikasinya terhadap vendor industri minyak dan gas. Adakah langkah ini memberi kelegaan atau menambah ketidaktentuan?

Suntikan RM1.1 bilion bukan dana hangus, dilaksanakan dalam bentuk pinjaman - PM Anwar
Keputusan itu dibuat selepas melalui proses ketat termasuk pelaksanaan audit forensik oleh firma perakaunan Ernst & Young, tegas Anwar.
Pasaran saham AS naik berikutan data inflasi yang lebih rendah
Saham AS meningkat pada hari Rabu selepas data inflasi yang lebih rendah daripada jangkaan membantu menghentikan penjualan besar-besaran, walaupun perang tarif yang berterusan oleh Presiden Donald Trump mengekang kenaikan. S&P 500 dan Nasdaq ditutup dalam wilayah positif, manakala Dow Jones berakhir sedikit lebih rendah.
Trump ancam tarif tambahan apabila EU, Kanada bertindak balas tarif sedia ada
Presiden Donald Trump mengenakan tarif 25 peratus ke atas semua import keluli dan aluminium ke Amerika Syarikat, mencetuskan tindak balas daripada Kesatuan Eropah dan Kanada. Trump mengancam untuk mengenakan tarif tambahan jika EU melaksanakan tarif balas terhadap barangan AS. Kanada, pembekal utama keluli dan aluminium ke AS, mengumumkan tarif balas sebanyak 25% ke atas logam tersebut serta produk lain bernilai C$29.8 bilion.

Ismail Sabri tiba di Ibu Pejabat SPRM Putrajaya
Ismail Sabri tiba di ibu pejabat SPRM pada pukul 9.48 pagi ini untuk dirakam keterangan berhubung kes rasuah serta pengubahan wang haram dihadapinya.
[Data & Statistik] Prestasi Bursa Malaysia setakat 13 Mac 2025
Naib Presiden Penyelidikan Ekuiti Rakuten Trade Sdn Bhd Thong Pak Leng berkata indeks serantau utama kebanyakannya lebih rendah apabila pelabur berhadapan situasi yang tidak menentu berpunca daripada ekonomi yang berpotensi untuk menguncup. Jadi bagaimana prestasi dagangan FBM KLCI setakat pagi Khamis? Ikuti perkembangan lanjut di Niaga AWANI.
[Data & Statistik] Prestasi ringgit setakat 13 Mac 2025
Ketua Ahli Ekonomi Bank Muamalat Malaysia Bhd Dr Mohd Afzanizam Abdul Rashid berkata pasaran bimbang mengenai perang perdagangan yang semakin meningkat, yang menjejaskan sentimen risiko. Bagaimana prestasi pembukaan ringgit berbanding dolar Amerika Syarikat (AS) hari ini? Ikuti perkongsian lanjut di Niaga AWANI.

Wajah sedih Ben Affleck apabila filem 'Batman vs Superman' dikritik
Hashtag #sadfleck trending apabila Ben Affleck menunjukkan memek muka sedih apabila ditanya tentang kritikan yang diterima filem 'Batman vs Superman'.

Ulasan filem Batman v Superman: Sentuhan Snyder kusut, Affleck menyinar
Filem Batman v Superman lakonan Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Jeremy Irons, dan Jesse Eisenberg bakal ditayangkan di pawagam esok.

Filem 'Batman v Superman' lebih mengujakan dengan trailer kedua
Filem 'Batman v Superman Dawn of Justice' yang akan ditayangkan pada Mac tahun depan dihangatkan lagi dengan trailer filem kedua.

Snyder kongsi gambar Aquaman buat pertama kali
Peminat kagum dan teruja dengan perubahan yang dilakukan Zack Snyder untuk filem adaptasi DC Comics.