PENAMPILAN kali pertama penyanyi suara romantis Misha Omar sebagai pembaca berita sangat-sangat mengujakan wanita kelahiran Kelantan itu.
Perkara itu diakui sendiri Misha, yang selesa mengelar diri sebagai ‘Kak Mitch' menerusi muat naik terbaharunya di Instagram.
Malah pembawa lagu ‘Pulangkan’ itu mendedahkan, pernah memasang angan-angan sebagai pembaca berita ketika waktu kecilnya dulu.
“Dulu masa kecil-kecil pernah juga berangan nak jadi pembaca berita. Kalau cikgu suruh baca text berbentuk berita, apalagi kau… berangan la jadi Christine Ling dalam kelas,” tulis Misha.
Misha memuat naik status berkenaan setelah sebaik selesai siaran program Komuniti Awani yang disampaikan beliau pada Ahad.
Malah Misha tidak sembunyikan keterujaannya sehingga sanggup memohon kerja sebagai pembaca berita di Astro AWANI.
“The whole team produksi buat kak Mitch rasa tak kekok, rasa mcm nak hantar resume je minta kerje kat situ.”
Komuniti AWANI bersiaran setiap malam pada jam 8.15 malam.
Selain Misha, bintang-bintang lain yang menyampaikan berita komuniti di ‘Komuniti AWANI’ termasuklah Datuk Seri Siti Nurhaliza, Sharifah Amani, Nora Danish dan ramai lagi.
Astro Awani
Mon Apr 15 2019

Selain Misha, bintang-bintang lain yang menyampaikan berita komuniti di Komuniti AWANI termasuklah Datuk Seri Siti Nurhaliza, Sharifah Amani, Nora Danish dan ramai lagi.
Umno tiada kaitan dengan penemuan wang, jongkong emas
UMNO Tidak Mempunyai Sebarang Kaitan Dengan Penemuan Sejumlah Besar Wang Tunai Dan Jongkong Emas Di Rumah Individu Yang Terkait Dengan Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.
Perbelanjaan selenggara Jalan Persekutuan 22 RM 7.71 juta dari 2023 hingga 2025
Pecahan perbelanjaan bagi Jalan Persekutuan di Daerah Sandakan adalah termasuk kerja-kerja pavemen, pemotongan rumput, penyelenggaraan bahu jalan, perabot jalan, jambatan dan longkang.
Menteri Kerja Raya, Datuk Seri Alexander Nanta Linggi berkata kerja-kerja rutin sentiasa berjalan mengikut skop kontrak yang telah ditetapkan yang mana bagi tahun 2023 hingga 2025, kerja rutin adalah berjumlah RM 7.71 juta.
Menteri Kerja Raya, Datuk Seri Alexander Nanta Linggi berkata kerja-kerja rutin sentiasa berjalan mengikut skop kontrak yang telah ditetapkan yang mana bagi tahun 2023 hingga 2025, kerja rutin adalah berjumlah RM 7.71 juta.
Penguat kuasa diugut tauke sindiket e-waste
Menteri Sumber Asli dan Kelestarian Alam, Nik Nazmi Nik Ahmad mendedahkan ada pegawai yang menjalankan tindakan penguatkuasaan membabitkan sisa elektronik (e-waste) di negara ini diperas ugut.

Dewan Rakyat lulus RUU CCUS 2025, beri peluang pengembangan pelaburan, ekonomi negara
Dewan Rakyat secara sebulat suara meluluskan Rang Undang-Undang (RUU) Pemerangkapan, Penggunaan dan Penyimpanan Karbon (CCUS) 2025 hari ini untuk memberi peluang kepada pengembangan pelaburan dan ekon

JKDM Selangor rampas kabin van, minuman keras, tembakau shisha bernilai lebih RM7 juta
Jabatan Kastam Selangor merampas kabin van, minuman keras dan tembakau shisha bernilai lebih RM7 juta dalam operasi berasingan di Pelabuhan Utara dan Barat, Klang.

Permohonan pengarah, penerbit Mentega Terbang rujuk persoalan undang-undang ditolak
Perbicaraan kes melukakan perasaan agama orang lain yang dihadapi pengarah dan penerbit filem Mentega Terbang akan berlangsung seperti yang dijadualkan.

9 pelajar hilang ketika bercuti ditemui maut, anggota badan dikerat ditinggal tepi jalan
Mayat ditemui di dalam dan sekitar sebuah kenderaan di San Jose Miahuatlan, dengan beberapa mangsa telah dikenal pasti.

MOT perkenal dasar galak industri kargo, pengangkutan guna ECRL
Kementerian Pengangkutan akan memperkenalkan dasar baharu bagi menggalakkan syarikat kargo dan pengangkutan menggunakan perkhidmatan Laluan Rel Pantai Timur (ECRL).

11 rumah di Teluk Kemang terjejas banjir, satu PPS dibuka
Kawasan Pasir Panjang turut terjejas, dan polis telah memantau serta membantu penghuni berpindah ke tempat selamat.
[TERKINI] Keputusan bedah siasat, kematian berpunca tekanan di leher akibat jerutan
Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Rusdi Mohd Isa berkata hasil bedah siasat terhadap pegawai tribunal kastam mendapati kematian disebabkan tekanan di leher akibat jerutan.

'Bukan perkara yang mudah' - Zizan tabik pembaca berita
Pelawak tersohor Zizan Razak memuji penyampai berita di negara ini selepas menyedari ia bukanlah perkara yang mudah.