PELAKON Jasmin Hamid hairan dengan sikap segelintir netizen yang mempersoalkan kenderaan lama yang dinaikinya hanya kerana bergelar selebriti.
Jasmin menerusi hantaran di akaun Instagram miliknya berkata dia tidak malu untuk menggunakan kereta jenis Proton Wira yang digelar Bobob sebagai kenderaan kesayangannya.
“Alhamdulillah my Felari dah bangun dan bawa saya makan cendol selepas beberapa tahun dah ditidurkan sebab PKP.
“Nama dia Bobob you all. Bila Bobob bawa saya jalan, ada segelintir manusia yang pandang senget kat saya. 'Takkan artis pakai Wira lama? Dah jatuh miskin ke?'
“Itulah dialog yang saya dengar walaupun saya buat-buat tak dengar. Kenapa ek?
“Haram ke pakai Wira lama? Kereta buruk? Saya okey je pakai Wira lama. Yang awak pula rasa elegik dah kenapa?” luahnya.
Tidak mempedulikan kata-kata negatif netizen, Jasmin menyatakan dia berasa bahagia dengan kehidupan sederhana yang dimiliki.
“Biarlah… Saya bahagia dengan kehidupan dan cara saya. Bobob ada sentimental value pada saya..
“Pada yang banyak cakap tu, nak belikan kereta baharu untuk saya ke?
“Kalau tak, tutup mulut dan telinga tu rapat-rapat. Tepi sikit Bobob nak lalu ni,” tulisnya.
Sehingga kini, perkongsian Jasmin itu mendapat lebih 10,000 tanda suka daripada pengikutnya. -Gempak
Gempak
Sat Sep 30 2023
!['Kereta buruk? Saya okey je pakai Wira lama' - Jasmin Hamid 'Kereta buruk? Saya okey je pakai Wira lama' - Jasmin Hamid](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2023-09/51696044221_TBJasminHamid.jpg)
Jasmin Hamid hairan dengan sikap segelintir netizen yang mempersoalkan kenderaan lama yang dinaikinya hanya kerana bergelar selebriti. -Gempak
#Ringkas 5 Februari 2025 | 9 PM
Berikut merupakan rangkuman berita setakat 9 malam, 5 Februari 2025
1️⃣ Pendirian Malaysia sama dengan negara Islam lain
2️⃣ AGC fail notis, rayu ke Mahkamah Persekutuan
3️⃣ Projek LPT 3 belum dimuktamadkan
#awaniringkas
1️⃣ Pendirian Malaysia sama dengan negara Islam lain
2️⃣ AGC fail notis, rayu ke Mahkamah Persekutuan
3️⃣ Projek LPT 3 belum dimuktamadkan
#awaniringkas
![Samsung Galaxy S25 dilancar, tetap piawaian baharu teknologi AI Samsung Galaxy S25 dilancar, tetap piawaian baharu teknologi AI](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/81738740708_SAMSUNGS.jpg)
Samsung Galaxy S25 dilancar, tetap piawaian baharu teknologi AI
Samsung Malaysia mengumumkan pelancaran siri Galaxy S25, menampilkan model Galaxy S25 Ultra, Galaxy S25, dan Galaxy S25, yang direka untuk mendefinisikan semula pengalaman mudah alih.
AWANI Borneo [5/2/2025] – Elak renjatan| Tidak termasuk LNG| Tuntutan palsu RM20,000
AWANI Borneo Rabu, 5 Februari 2025 bersama Assim Hassan
1. Fasiliti elektrik kawasan terjejas banjir ditutup bagi elak risiko renjatan
2. Petronas iktiraf Petros sebagai agregator gas tunggal Sarawak
3. Akauntan didakwa buat tuntutan palsu berjumlah RM20,000
1. Fasiliti elektrik kawasan terjejas banjir ditutup bagi elak risiko renjatan
2. Petronas iktiraf Petros sebagai agregator gas tunggal Sarawak
3. Akauntan didakwa buat tuntutan palsu berjumlah RM20,000
![Malaysia kekal bebas dari sekatan visa MEV, tanda kepercayaan Arab Saudi terhadap Tabung Haji - Mohd Na'im Malaysia kekal bebas dari sekatan visa MEV, tanda kepercayaan Arab Saudi terhadap Tabung Haji - Mohd Na'im](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2024-06/61718840477_Hajj.jpg)
Malaysia kekal bebas dari sekatan visa MEV, tanda kepercayaan Arab Saudi terhadap Tabung Haji - Mohd Na'im
Malaysia kekal tidak terjejas oleh sekatan pengeluaran visa berbilang kemasukan (MEV) yang dikenakan ke atas 14 negara.
Monopoli projek: Tiga ahli perniagaan, wanita Vietnam direman lima hari
Tiga ahli perniagaan dan seorang wanita warganegara Vietnam ditahan reman lima hari kerana disyaki terlibat dalam kes rasuah bagi memonopoli kesemua projek yang ditawarkan oleh dua jabatan kerajaan di dua daerah di Sarawak.
Akauntan didakwa buat tuntutan palsu RM20,000
Sharin Lusiyau, 35 tahun bertugas di Jabatan Bendahari Negeri Sabah didakwa melakukan kesalahan itu sebanyak 16 kali pada tahun 2023 dengan mengemukakan resit penginapan hotel yang tidak pernah didiami, menggunakan nama sendiri dan beberapa individu lain.
RM1.085 Bilion untuk projek naik taraf paip lama di Sarawak
Menteri Utiliti dan Telekomunikasi Sarawak, Datuk Seri Julaihi Narawi berkata, kerajaan telah meluluskan peruntukan sebanyak RM1.085 bilion untuk melaksanakan projek penggantian dan naik taraf paip lama di seluruh negeri.
Alliance Bank tawar program bantuan banjir kepada pelanggan terjejas
Alliance Bank dalam kenyataannya bantuan tersebut merangkumi pilihan moratorium pinjaman sehingga enam bulan, pengubahsuaian pembayaran pinjaman serta pengecualian caj dan bayaran tertentu bagi pelanggan dan perniagaan yang terkesan oleh bencana banjir.
Mangsa banjir di PPS Sarawak terus menurun
Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Sarawak melaporkan jumlah mangsa menurun kepada 5,281 orang berbanding 5,747 pada sebelah pagi.
![Kes Paul Yong: Pembantu rumah mengaku beri keterangan palsu - Saksi Kes Paul Yong: Pembantu rumah mengaku beri keterangan palsu - Saksi](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/61738753006_TronohPaulYongCho.jpg)
Kes Paul Yong: Pembantu rumah mengaku beri keterangan palsu - Saksi
Seorang peguam memberitahu mahkamah bahawa pembantu rumah yang menjadi mangsa rogol bekas ADUN Tronoh Paul Yong Choo Kiong mengaku memberi keterangan palsu.
!['Kereta buruk? Saya okey je pakai Wira lama' - Jasmin Hamid 'Kereta buruk? Saya okey je pakai Wira lama' - Jasmin Hamid](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2023-09/51696044221_TBJasminHamid.jpg)
'Kereta buruk? Saya okey je pakai Wira lama' - Jasmin Hamid
Jasmin menerusi hantaran di akaun Instagram miliknya berkata dia tidak malu untuk menggunakan kereta jenis Proton Wira yang digelar Bobob sebagai kenderaan kesayangannya.