Dua maut di tempat kejadian apabila kereta yang mereka naiki terbabas ke dalam longkang di Jalan Salim-Stabau di sini pada awal pagi ini.
Menurut jurucakap polis di tempat kejadian, kemalangan pada 2.30 pagi itu membabitkan pemandu kereta tersebut Felix Ningkan Kuri, 32, dan penumpang kereta, Mary Pala Manggai, 29.
Polis bagaimanapun tidak dapat mengesahkan hubungan antara kedua-dua mangsa. Kedua-dua mangsa dipercayai dalam perjalanan balik selepas meraikan Hari Gawai Dayak di Durin dan menuju ke arah Jalan Salim semasa kejadian.
Kedua-dua mangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan Hospital Sibu.
Mayat kedua-dua mangsa dibawa ke hospital itu untuk bedah siasat.
Bernama
Thu Jun 04 2015
Mayat kedua-dua mangsa dibawa ke hospital itu untuk bedah siasat. - Gambar Fail
[TERKINI] Agong jalani rawatan di luar negara - Istana Negara
Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim berangkat ke luar negara bagi menjalani rawatan.
Perkara itu disahkan Istana Negara menerusi satu kenyataan dikeluarkan pada Jumaat.
Perkara itu disahkan Istana Negara menerusi satu kenyataan dikeluarkan pada Jumaat.
Hati-hati dengan 'cancel culture' di media sosial
Cancel culture seringkali disasarkan kepada golongan dianggap bermasalah atau berperilaku negatif.
Kenderaan berat dilarang masuk lebuh raya terpilih pada waktu puncak mulai 19 Feb
Jajaran lebuh raya berkenaan adalah di PLUS, NKVE, ELITE dan DUKE.
The Economy with Ibrahim Sani: Kegiatan Seperti Bola Sepak Dorong Pertumbuhan Lestari
Menteri Sumber Asli dan Kelestarian Alam, Nik Nazmi Nik Ahmad membincangkan bagaimana kegiatan seperti bola sepak boleh mendorong pertumbuhan ekonomi yang lestari di peringkat akar umbi. Beliau menekankan pentingnya aktiviti komuniti dalam membina ekonomi yang mampan dan inklusif.
Garis panduan umat Islam hadir rumah ibadat bukan Islam untuk jaga hubungan - YADIM
Cadangan mewujudkan garis panduan bagi umat Islam menghadiri majlis di rumah ibadat bukan Islam mampu menjadi panduan kepada umat Islam untuk menjaga asas muamalah (perhubungan) dalam kalangan masyara
Chad umum Kabinet baharu
Senarai anggota Kabinet dibacakan menerusi televisyen nasional dan platform dalam talian kepresidenan Chad.
Grab dan GoTo percepat perbincangan penggabungan bagi atasi kerugian
Grab Holdings Ltd dan GoTo Group mempercepatkan perbincangan penggabungan dan mensasarkan untuk memeterai perjanjian tahun ini juga, bagi mengatasi kerugian yang berlarutan dalam pasaran Internet yang sangat sengit di Asia Tenggara.
Mesir tolak pemindahan rakyat Palestin, ingatkan natijah buruk kestabilan serantau
Mesir beri amaran akibat buruk yang mungkin timbul daripada tindakan tidak bertanggungjawab ini.
AWANI Ringkas: Mangsa di Sabah meningkat, Sarawak menurun
Ikuti rangkuman berita utama yang menjadi tumpuan sepanjang hari di Astro AWANI menerusi AWANI Ringkas.
Grab-GoTo, ini 6 implikasi apabila digabungkan
Penggabungan Grab dan GoTo mencetuskan perbincangan mengenai kawalan pasaran, persaingan serta kesannya terhadap pengguna dan tenaga kerja di Malaysia.
Dua maut kereta terbabas selepas rai Gawai
Dua maut di tempat kejadian apabila kereta yang mereka naiki terbabas ke dalam longkang di Jalan Salim-Stabau di sini pada awal pagi ini.