'Nafsu binatang' tiga sekawan termasuk dua beradik, yang didakwa merogol seorang remaja perempuan secara berkumpulan, membawa padah apabila mereka bakal berdepan hukuman penjara sehingga 30 tahun selepas dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Ayer Keroh hari ini.
Dua beradik itu – A. Gunasekaran, 23 tahun dan A. Sarawanankumar, 24, serta rakan mereka K. Dinesh 23, bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan yang dibacakan oleh jurubahasa dalam bahasa Tamil, di hadapan Hakim Norma Ismail.
Mengikut pertuduhan bersama, ketiga-tiga tertuduh didakwa telah melakukan rogol secara berkumpulan ke atas seorang remaja perempuan Melayu berusia 17 tahun mengikut Seksyen 375B Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara minima 10 tahun dan maksima 30 tahun, jika sabit kesalahan.
Gunasekaran yang bekerja sebagai juruteknik turut berdepan pertuduhan berasingan mengikut Seksyen 14(a) Akta Seksual Kanak-kanak 2017 yang membolehkan penjara sehingga 20 tahun dan sebatan, kerana melakukan amang seksual fizikal (gangguan fizikal) terhadap mangsa.
Sementara itu, bagi dua pertuduhan lain terhadap Sarawanankumar, dia didakwa dengan sengaja melakukan liwat terhadap mangsa.
Justeru, dia didakwa secara berasingan mengikut Seksyen 377C Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan juga sebatan.
Dalam pada itu, Dinesh yang bekerja sebagai kelindan lori turut didakwa dibawah Seksyen 377C Kanun Keseksaan.
Kesemua kesalahan itu dilakukan mereka di sebuah rumah di Taman Sebang Mutiara, Alor Gajah, Melaka sekitar 8.40 hingga 10.10 malam, 28 Feb lalu.
Ketika prosiding, Timbalan Pendakwa Raya, Azhar Mokhtar, membantah sebarang jaminan dengan mengambil kira trauma yang dialami mangsa selain pembebasan tertuduh dikhuatiri boleh mengganggu mangsa yang juga saksi utama pendakwaan.
Peguam Nahdan Rengganathan Abdullah, yang mewakili kesemua tertuduh, bagaimanapun memohon mahkamah untuk membebaskan mereka dengan ikat jamin. Nahdan memberi jaminan anak guamnya tidak akan mengganggu mangsa ataupun melarikan diri berikutan mereka bekerjasama dengan pihak polis sepanjang dua minggu direman.
Norma pada penghakimannya memutuskan untuk tidak membenarkan tertuduh diikat jamin dan menetapkan 18 April ini untuk sebutan semula kes.
Raffi Bachik
Thu Mar 15 2018
![Rogol berkumpulan: Dua beradik dihadapkan ke mahkamah Rogol berkumpulan: Dua beradik dihadapkan ke mahkamah](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2018-03/61521099714_RogolBerjemaah.jpg)
A. Gunasekaran, A. Sarawanankumar dan K. Dinesh didakwa merogol seorang remaja perempuan secara berkumpulan pada 28 Feb lalu. - Gambar hiasan
![25 cedera dalam letupan bom di Narathiwat 25 cedera dalam letupan bom di Narathiwat](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/61739618435_950x600.jpg)
25 cedera dalam letupan bom di Narathiwat
Seramai 25 individu, termasuk tiga anggota sukarelawan, cedera dalam kejadian letupan bom motosikal di hadapan Pos Kawalan Keselamatan Sukarelawan Pertahanan Weng, petang semalam.
Barisan kepimpinan PBB diketahui Ahad
Enam calon bertanding untuk empat kekosongan jawatan Naib Yang Dipertua Sayap Bumiputera sementara 20 calon berentap untuk 16 kerusi Ahli Majlis tertinggi Sayap Bumiputera manakala 16 calon berebut untuk 14 kekosongan bagi jawatan Ahli Majlis Tertinggi Sayap Pesaka.
![Penstrukturan Liga-M keutamaan Mohd Joehari Penstrukturan Liga-M keutamaan Mohd Joehari](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/51739612631_DatukMohdJoehariM.jpg)
Penstrukturan Liga-M keutamaan Mohd Joehari
Penstrukturan saingan Liga-M antara menjadi keutamaan Datuk Mohd Joehari Mohd Ayub dalam fasa pertama pentadbirannya sebagai Presiden FAM yang baharu.
136 inisiatif bukti Premier bukan 'jaja air liur'
136 inisiatif yang diperkenalkan Premier Sarawak Tan Sri Abang Johari Tun Openg membuktikan kepimpinan beliau yang berani, tegas, dan pintar dalam mencari penyelesaian untuk rakyat.
PBB perlu ambil iktibar kejatuhan parti ternama
Tan Sri Abang Johari Tun Openg berkata, penting untuk PBB menginsafi berlakunya defisit kepercayaan terhadap parti Kongres di India dan LDP di Jepun, agar ia tidak berlaku kepada PBB, yang ketika ini berada pada zon selesai.
Zon Maritim Lahad Datu pastikan perairan bebas ancaman
Lebih 164 kes tangkapan berjaya direkodkan dari tahun 2020 hingga 2024 melibatkan pelbagai kesalahan di bawah Akta Perikanan 1985, Akta Imigresen 1959/63, Akta Kawalan Bekalan 1961, serta Enakmen Pelabuhan dan Dermaga Sabah.
![Kumpulan Palestin serah 3 tawanan Israel dalam perjanjian pertukaran di Gaza Kumpulan Palestin serah 3 tawanan Israel dalam perjanjian pertukaran di Gaza](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/41739617937_HostagesFamily.jpg)
Kumpulan Palestin serah 3 tawanan Israel dalam perjanjian pertukaran di Gaza
Briged Al-Qassam, sayap tentera Hamas dan Saraya Al-Quds, kumpulan bersenjata daripada Jihad Islam, menyerahkan tiga tawanan Israel pada Sabtu.
Kurang penyelenggaraan punca masalah bekalan air di Sandakan – James Ratib
Menteri pembangunan masyarakat dan Kesejahteraan Rakyat Sabah, Datuk James Ratib menjelaskan banyak telaga tiub di Loji Rawatan Air (LRA) Hilltop dan Sibuga tidak berfungsi kerana gagal diselenggara dalam tempoh yang lama sehingga lebih 20 tahun.
Pembukaan syarikat berteknologi tinggi buka banyak peluang pekerjaan di Sarawak
Tan Sri Abang Johari berkata usaha kerajaan negeri meningkatkan ekonominya itu dengan membangunkan beberapa syarikat penting dan berteknologi tinggi akan menarik minat anak Sarawak untuk kembali bekerja di Bumi Kenyalang menerusi peluang pekerjaan yang disediakan.
Fokus Minggu Depan: kabinet setuju SOSMA diteliti, disemak semula
Ikuti ulasan Pengarah Eksekutif Suara Rakyat Malaysia (SUARAM), Sevan Doraisamy mengenai kesediaan kerajaan untuk menyemak dan meneliti semula Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA).
![Nahas ngeri Ayer Keroh: Dua beradik menangis diberitahu ibu bapa meninggal dunia Nahas ngeri Ayer Keroh: Dua beradik menangis diberitahu ibu bapa meninggal dunia](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2024-12/81735378282_Duaberadik.jpg)
Nahas ngeri Ayer Keroh: Dua beradik menangis diberitahu ibu bapa meninggal dunia
Dua beradik yang terselamat dalam kemalangan ngeri membabitkan lima kenderaan di Kilometer 204 PLUS arah utara Isnin lepas, telah dibenarkan keluar dari hospital.
![40 lokasi di Melaka dijangka terima liputan 5G September ini 40 lokasi di Melaka dijangka terima liputan 5G September ini](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2021-11/41637756323_GENERIC.jpg)
40 lokasi di Melaka dijangka terima liputan 5G September ini
Pelaksanaan rangkaian 5G oleh K-KOM melalui DNB itu akan diperluas melalui penggunaan perabot jalan seperti tiang lampu jalan.
![Peniaga ke tali gantung, pijak kepala lelaki tidak dikenali sehingga maut Peniaga ke tali gantung, pijak kepala lelaki tidak dikenali sehingga maut](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2022-06/41656486778_TBPENIAGABUNUH.jpg)
Peniaga ke tali gantung, pijak kepala lelaki tidak dikenali sehingga maut
Mangsa telah dipijak selama seminit di bahagian kepala oleh tertuduh selepas lelaki itu tidak berpuas hati dengan kata-kata yang dikeluarkan oleh mangsa.
![Penyelia syarikat didakwa memandu dalam keadaan mabuk, sebabkan kematian Penyelia syarikat didakwa memandu dalam keadaan mabuk, sebabkan kematian](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2021-12/81640668040_PemanduMabuk.jpg)
Penyelia syarikat didakwa memandu dalam keadaan mabuk, sebabkan kematian
Lee Han Wee mengaku tidak bersalah atas tuduhan memandu dalam keadaan mabuk hingga menyebabkan kemalangan maut, akhir bulan lalu.
![Polis siasat pihak sebar tuduhan pemimpin politik Melaka terbabit serangan seksual Polis siasat pihak sebar tuduhan pemimpin politik Melaka terbabit serangan seksual](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2020-10/71603113155_PDRM.jpg)
Polis siasat pihak sebar tuduhan pemimpin politik Melaka terbabit serangan seksual
Polis telah menerima dua laporan berkaitan penyebaran mesej berkenaan.
![Ayer Keroh, Alor Gajah dan Jasin bakal dibangunkan bagi pelancongan berasaskan eko, agro Ayer Keroh, Alor Gajah dan Jasin bakal dibangunkan bagi pelancongan berasaskan eko, agro](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2020-06/41591783431_melaka.jpg)
Ayer Keroh, Alor Gajah dan Jasin bakal dibangunkan bagi pelancongan berasaskan eko, agro
Inisiatif dijalankan bagi menambah produk pelancongan dan mengalihkan tumpuan pelancong yang tertumpu di pusat bandar yang kini semakin sesak ke luar bandar.
![Ingkar PKPP: 'Datuk Seri', 'Datuk' ditahan selepas bergelut dengan polis Ingkar PKPP: 'Datuk Seri', 'Datuk' ditahan selepas bergelut dengan polis](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2020-09/71600244112_datukseri.jpg)
Ingkar PKPP: 'Datuk Seri', 'Datuk' ditahan selepas bergelut dengan polis
Kesemua mereka yang berusia 27 hingga 41 tahun didakwa tidak berpuas hati selepas pihak polis ingin melakukan pemeriksaan terhadap mereka.
![Tumbuk, bawa lari kereta polis, cubaan melanggar: Lelaki mengaku tidak bersalah lima pertuduhan Tumbuk, bawa lari kereta polis, cubaan melanggar: Lelaki mengaku tidak bersalah lima pertuduhan](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2020-07/61593675280_tahananlari.jpg)
Tumbuk, bawa lari kereta polis, cubaan melanggar: Lelaki mengaku tidak bersalah lima pertuduhan
Tertuduh didakwa cuba membunuh seorang anggota polis yang boleh menyebabkan kematian dengan memandu laju sebuah kereta polis.
![8 tahun rogol anak, pemandu teksi kini direman 8 tahun rogol anak, pemandu teksi kini direman](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2019-02/81551255393_teksi.jpg)
8 tahun rogol anak, pemandu teksi kini direman
Seorang pemandu teksi direman tujuh hari oleh Mahkamah Majistret Ayer Keroh selepas dipercayai merogol anak kandungnya yang kini berusia 14 tahun.
![Rogol berkumpulan: Dua beradik dihadapkan ke mahkamah Rogol berkumpulan: Dua beradik dihadapkan ke mahkamah](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2018-03/61521099714_RogolBerjemaah.jpg)
Rogol berkumpulan: Dua beradik dihadapkan ke mahkamah
Dua beradik A. Gunasekaran dan A. Sarawanankumar, serta rakan mereka, K. Dinesh, didakwa merogol seorang remaja perempuan pada 28 Feb lalu.