MUAR: Program Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) sekali lagi diganggu sekumpulan individu tidak diketahui yang muncul membuat provokasi.
Insiden pada Sabtu malam itu kali ini dikatakan melibatkan serangan mercun selain turut merosakkan kenderaan milik penyokong MUDA.
Difahamkan serangan itu menyasarkan program 'Majlis Malam Mesra Muo' yang turut merasmikan pelancaran jentera Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).
Menurut Ketua Penerangan MUDA Muar, Muhammad Amir Fiqri Mustapha, dianggarkan sekitar 20 individu lelaki bertopeng mengganggu program tersebut.
Kumpulan itu katanya telah mengeluarkan kata-kata kesat selain turut berlaku insiden tolak menolak.
"Belum ada laporan kecederaan diterima dan kami akan membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Muar jika perlu," katanya menerusi satu kenyataan pada Sabtu.
Menurutnya lagi, kumpulan itu dipercayai individu yang sama tampil membuat provokasi sewaktu program ceramah di Parit Jawa pada 16 Oktober lalu.
Hilmi Malik
Sat Oct 22 2022
Program Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) sekali lagi diganggu sekumpulan individu tidak diketahui yang muncul membuat provokasi. - Astro AWANI
445,000 penjawat awam manfaat penggunaan Gen AI
Fasa pertama program itu yang diperkenalkan pada Disember 2024 adalah perintis untuk menguji integrasi AI dalam aliran kerja kerajaan.
Peperiksaan SPM: KPM laksana pengesanan awal pelajar berisiko cicir
Pengesanan awal tersebut membolehkan pihak sekolah membuat perancangan bagi melaksanakan intervensi yang bersesuaian.
Perang Dagang Global: Tonjolkan ASEAN sebagai rantau dagang stabil, adil - Penganalisis
ASEAN perlu menonjolkan kelebihannya sebagai sebuah rantau dagang yang stabil dan adil kepada semua negara-negara dunia yang mahu menjalankan perniagaan.
Pesawah harap harga lantai belian padi baharu bawa khabar gembira
Pesawah di negeri ini berharap harga lantai belian padi baharu yang akan diumumkan minggu depan membawa perkhabaran gembira kepada mereka.
UTM sedia menerajui pembangunan AI negara
Universiti Teknologi Malaysia sedia jadi peneraju pembangunan bidang teknologi kecerdasan buatan (AI) negara khususnya melibatkan institusi pengajian tinggi (IPT).
FAMA tingkat perolehan kelapa pastikan bekalan mencukupi
FAMA Pahang tangani isu kekurangan bekalan kelapa di pasaran dengan meningkatkan pembelian bagi memastikan bekalan mencukupi terutama menjelang musim perayaan.
'Barber Komuniti' akan diperluas, tingkat sosioekonomi warga kota - Dr Zaliha
Inisiatif 'Barber Komuniti' akan diperluas ke Projek Perumahan Rakyat (PPR) dan Perumahan Awam (PA) di sekitar ibu negara dalam usaha meningkatkan taraf sosioekonomi penduduk.
Laporan portal berita mengelirukan, berniat jahat - Arifin Arif
Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Sabah, Datuk Mohd Arifin Mohd Arif menafikan pendedahan sebuah portal yang mendakwa beliau menawarkan penyelesaian bagi menuduh mulut individu yang mendedahkan skandal rasuah melibatkan aktiviti perlombongan di Sabah.
1,500 anggota, pegawai PDRM ditugaskan di sekitar Batu Caves
Sebanyak 1,500 pegawai dan anggota polis kontinjen Selangor akan ditempatkan di sekitar Batu Caves bagi mengawal keadaan sempena sambutan Thaipusam, Selasa depan.
PAC panggil Loke bukan atas dasar politik - Mas Ermieyati
Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) terkejut dengan kenyataan Menteri Pengangkutan bahawa cadangan untuk memanggil Anthony Loke dianggap bermotifkan politik.
Pengerusinya, Datuk Mas Ermieyati Samsudin berkata, badan siasatan itu adalah sebuah Jawatankuasa Pilihan ditubuhkan Majlis Dewan Rakyat yang bertindak secara profesional.
Pengerusinya, Datuk Mas Ermieyati Samsudin berkata, badan siasatan itu adalah sebuah Jawatankuasa Pilihan ditubuhkan Majlis Dewan Rakyat yang bertindak secara profesional.
PRU15: Program MUDA diganggu serangan mercun
Program Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) sekali lagi diganggu sekumpulan individu tidak diketahui yang muncul membuat provokasi.