Wed Oct 22 2014
![Hiasan inai tangan juga akan mendapat sambuatan hangat daripada masyarakat India terutamanya semasa bulan perayaan.-AWANI / SHAHIR OMAR Hiasan inai tangan juga akan mendapat sambuatan hangat daripada masyarakat India terutamanya semasa bulan perayaan.-AWANI / SHAHIR OMAR](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/51413560522_950x600.jpg)
![Seorang pekerja tertidur sejenak sementara menantikan kunjungan para pelanggan ke kedainya. Penganut agama Hindu akan meraikan perayaan Deepavali pada 23 Okt ini. -Astro AWANI/Shahir Omar Seorang pekerja tertidur sejenak sementara menantikan kunjungan para pelanggan ke kedainya. Penganut agama Hindu akan meraikan perayaan Deepavali pada 23 Okt ini. -Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/41413559460_950x600.jpg)
Seorang pekerja tertidur sejenak sementara menantikan kunjungan para pelanggan ke kedainya. Penganut agama Hindu akan meraikan perayaan Deepavali pada 23 Okt ini. -Astro AWANI/Shahir Omar
![Perayaan Deepavali disambut pada hari ke-14 bulan Aipasi dalam kalendar Tamil (antara bulan Oktober dan November) Tamil Nadu dan Malaysia, dan juga dikenali sebagai pesta cahaya. -Astro AWANI/Shahir Omar Perayaan Deepavali disambut pada hari ke-14 bulan Aipasi dalam kalendar Tamil (antara bulan Oktober dan November) Tamil Nadu dan Malaysia, dan juga dikenali sebagai pesta cahaya. -Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/71413559670_950x600.jpg)
Perayaan Deepavali disambut pada hari ke-14 bulan Aipasi dalam kalendar Tamil (antara bulan Oktober dan November) Tamil Nadu dan Malaysia, dan juga dikenali sebagai pesta cahaya. -Astro AWANI/Shahir Omar
![Pembeli sedang membelek barang perhiasan rumah yang dipamerkan di Little India Klang. -Astro AWANI/Shahir Omar Pembeli sedang membelek barang perhiasan rumah yang dipamerkan di Little India Klang. -Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/41413559768_950x600.jpg)
Pembeli sedang membelek barang perhiasan rumah yang dipamerkan di Little India Klang. -Astro AWANI/Shahir Omar
![Seorang pekerja dapat dilihat sedang menunggu untuk menyambut kedatangan pembeli atau pengunjung ke kedainya. - Astro AWANI/Shahir Omar Seorang pekerja dapat dilihat sedang menunggu untuk menyambut kedatangan pembeli atau pengunjung ke kedainya. - Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/61413559893_950x600.jpg)
Seorang pekerja dapat dilihat sedang menunggu untuk menyambut kedatangan pembeli atau pengunjung ke kedainya. - Astro AWANI/Shahir Omar
![Pembuat manis-manisan digambarkan ketika proses penyediaan laddu di Little India Klang.- Astro AWANI/Shahir Omar Pembuat manis-manisan digambarkan ketika proses penyediaan laddu di Little India Klang.- Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/81413559961_950x600.jpg)
Pembuat manis-manisan digambarkan ketika proses penyediaan "laddu" di Little India Klang.- Astro AWANI/Shahir Omar
![Khusyuk membuat pilihan ketika membeli barangan aksesori dalam kalangan wanita yang akan meraikan sambutan Deepavali.- Astro AWANI/Shahir Omar Khusyuk membuat pilihan ketika membeli barangan aksesori dalam kalangan wanita yang akan meraikan sambutan Deepavali.- Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/61413560301_950x600.jpg)
Khusyuk membuat pilihan ketika membeli barangan aksesori dalam kalangan wanita yang akan meraikan sambutan Deepavali.- Astro AWANI/Shahir Omar
![Aksesori-aksesori yang berwarna-warni dapat dilihat di kedai-kedai di Little India Klang.- Astro AWANI/Shahir Omar Aksesori-aksesori yang berwarna-warni dapat dilihat di kedai-kedai di Little India Klang.- Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/71413560418_950x600.jpg)
Aksesori-aksesori yang berwarna-warni dapat dilihat di kedai-kedai di Little India Klang.- Astro AWANI/Shahir Omar
![Hiasan inai tangan juga akan mendapat sambuatan hangat daripada masyarakat India terutamanya semasa bulan perayaan.-AWANI / SHAHIR OMAR Hiasan inai tangan juga akan mendapat sambuatan hangat daripada masyarakat India terutamanya semasa bulan perayaan.-AWANI / SHAHIR OMAR](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/51413560522_950x600.jpg)
Hiasan inai tangan juga akan mendapat sambuatan hangat daripada masyarakat India terutamanya semasa bulan perayaan.-AWANI / SHAHIR OMAR
![Kelihatan dua orang tukang jahit sedang menyelesaikan jahitan yang ditempah oleh pelanggan mereka.Biasanya musim perayaan seperti Deepavali merupakan satu tempoh masa yang sangat sibuk untuk tukang-tukang jahit. - Astro AWANI/Shahir Omar Kelihatan dua orang tukang jahit sedang menyelesaikan jahitan yang ditempah oleh pelanggan mereka.Biasanya musim perayaan seperti Deepavali merupakan satu tempoh masa yang sangat sibuk untuk tukang-tukang jahit. - Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/61413560603_950x600.jpg)
Kelihatan dua orang tukang jahit sedang menyelesaikan jahitan yang ditempah oleh pelanggan mereka.Biasanya musim perayaan seperti Deepavali merupakan satu tempoh masa yang sangat sibuk untuk tukang-tukang jahit. - Astro AWANI/Shahir Omar
![Seorang lelaki sedang membetulkan blaus-blaus sari yang dipamerkan di kedainya.- Astro AWANI/Shahir Omar Seorang lelaki sedang membetulkan blaus-blaus sari yang dipamerkan di kedainya.- Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/61413560700_950x600.jpg)
Seorang lelaki sedang membetulkan blaus-blaus sari yang dipamerkan di kedainya.- Astro AWANI/Shahir Omar
![Sari yang merupakan antara pakaian tradisi wanita India dapat dilihat ditayangkan di sebuah kedai di Little India Klang di mana seorang pembeli dapat dilihat sedang mencubanya.- Astro AWANI/Shahir Omar Sari yang merupakan antara pakaian tradisi wanita India dapat dilihat ditayangkan di sebuah kedai di Little India Klang di mana seorang pembeli dapat dilihat sedang mencubanya.- Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/71413560805_950x600.jpg)
Sari yang merupakan antara pakaian tradisi wanita India dapat dilihat ditayangkan di sebuah kedai di Little India Klang di mana seorang pembeli dapat dilihat sedang mencubanya.- Astro AWANI/Shahir Omar
![Seorang lelaki sedang memilih baju di Little India di Brickfields sempena sambutan Deepavali yang akan diraikan pada Oktober 23 di Malaysia.- Astro AWANI/Shahir Omar Seorang lelaki sedang memilih baju di Little India di Brickfields sempena sambutan Deepavali yang akan diraikan pada Oktober 23 di Malaysia.- Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/51413560926_950x600.jpg)
Seorang lelaki sedang memilih baju di Little India di Brickfields sempena sambutan Deepavali yang akan diraikan pada Oktober 23 di Malaysia.- Astro AWANI/Shahir Omar
![Seorang lelaki dapat dilihat di perkarangan bunga-bunga Malai di sebuah kedai di Little India Brickfields, Kuala Lumpur. Penganut-penganut Hindu akan menyambut Deepavali pada Oktober 23. - Astro AWANI/Shahir Omar Seorang lelaki dapat dilihat di perkarangan bunga-bunga Malai di sebuah kedai di Little India Brickfields, Kuala Lumpur. Penganut-penganut Hindu akan menyambut Deepavali pada Oktober 23. - Astro AWANI/Shahir Omar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2014-10/61413561025_950x600.jpg)
Seorang lelaki dapat dilihat di perkarangan "bunga-bunga Malai" di sebuah kedai di Little India Brickfields, Kuala Lumpur. Penganut-penganut Hindu akan menyambut Deepavali pada Oktober 23. - Astro AWANI/Shahir Omar
Joehari mampu tingkatkan prestasi pasukan bola sepak negara - Hannah
Menteri Belia dan Sukan Hannah Yeoh yakin dengan kepimpinan Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Datuk Mohd Joehari Mohd Ayub untuk membawa perubahan positif kepada pasukan negara.
10 Berita Pilihan - (15 Februari 2025)
Antara pelbagai berita dalam dan luar negara yang disiarkan di Astro AWANI, berikut adalah yang paling menjadi tumpuan sepanjang hari ini.
El Salvador rampas 1.7 metrik tan kokain, tiga ditahan
Pihak berkuasa El Salvador mengumumkan rampasan 1.7 metrik tan dadah kokain dianggar bernilai US$44.8 juta dalam operasi pada 7 Februari lalu.
Yaman protes, bantah rancangan 'gila' Trump ingin ambil alih Gaza
Turut hadir di perhimpunan tersebut ialah Menteri Pertahanan Houthi Yaman, Mohammed Al-Atifi
Tiga tebusan Israel merdeka, 369 tahanan Palestin dibebaskan sebagai pertukaran
Tebusan Israel Iair Horn, Sagui Dekel-Chen dan Sasha Troufanov diserahkan kepada pasukan Palang Merah selepas perundingan di antara Qatar, Mesir dan Amerika Syarikat (AS) berjaya.
Lima resolusi rampas Kedah pada PRU akan datang
Konvensyen Perpaduan Kedah 2025 menggariskan lima resolusi yang dipersetujui bersama hasil garapan pandangan pimpinan dan akar umbi Pakatan Harapan (PH) serta Barisan Nasional (BN).
Ketua Setiausaha PH, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail berkata, resolusi itu untuk hala tuju Kedah dalam Kerajaan Perpaduan dengan sasaran merampas kepimpinan kerajaan Kedah pada pilihan raya umum akan datang.
Ketua Setiausaha PH, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail berkata, resolusi itu untuk hala tuju Kedah dalam Kerajaan Perpaduan dengan sasaran merampas kepimpinan kerajaan Kedah pada pilihan raya umum akan datang.
Bekas wartawan Utusan Melayu, Muhammad Basir meninggal dunia
Bekas wartawan Utusan Melayu (M) Berhad, Muhammad Basir Abu Bakar meninggal dunia pada usia 46 tahun, di Hospital Serdang dekat sini, pada Sabtu.
![Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2024-09/61726155786_TBBERITAx.jpg)
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Berikut adalah berita yang paling menjadi tumpuan sepanjang Sabtu, 15 Februari 2025.
![Perbuatan, kenyataan gugat keharmonian negara tidak boleh dikompromi - Aaron Perbuatan, kenyataan gugat keharmonian negara tidak boleh dikompromi - Aaron](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/51739634787_DatukAaronAgoDaga.jpg)
Perbuatan, kenyataan gugat keharmonian negara tidak boleh dikompromi - Aaron
Sebarang tindakan atau kenyataan yang boleh menggugat keharmonian antara kaum dan agama di negara ini tidak boleh diterima dan dikompromi, kata Menteri Perpaduan Negara Datuk Aaron Ago Dagang.
Enam bintang Running Man pukau 6,000 peminat di MIECC
Enam bintang program hiburan popular dari Korea Selatan, Running Man memukau lebih 6,000 peminat di konsert Running Man “Run 2 U” Live In Kuala Lumpur