![Ini sebab harga pakej umrah meningkat, menurut TH Ini sebab harga pakej umrah meningkat, menurut TH](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2023-01/61673372947_mrahramadankenan.jpg)
Ini sebab harga pakej umrah meningkat, menurut TH
Dua faktor utama penyebab kenaikan iaitu peningkatan kos penerbangan dan kos penginapan.
Tue Jan 10 2023
Dua sindiket tumpas, dadah lebih RM12 juta dirampas
Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman menumpaskan dua sindiket pengedaran dadah dalam dua operasi berasingan di sekitar Selangor dan ibu negara pada 4 dan 9 Feb lepas, melibatkan nilai rampasan RM12.88 juta.
Mon Feb 10 2025
Pemimpin dunia bincang ancaman terhadap pekerja
Pemimpin dunia, ketua syarikat teknologi, ahli akademik dan pakar lain berhimpun di Paris bagi menghadiri sidang kemuncak selama dua hari mengenai ancaman dan potensi Kecerdasan Buatan (AI).
Mon Feb 10 2025
Kadar pengangguran Malaysia terendah tempoh 10 tahun
Kadar pengangguran Malaysia pada Disember 2024 mencecah paras terendah sejak 116 bulan iaitu 3.1 peratus, dengan 544,000 penganggur, demikian menurut Jabatan Perangkaan Malaysia (DOSM).
Mon Feb 10 2025
Israel perlu bayar pampasan AS$100 bilion kepada Gaza
Presiden Turkiye Recep Tayyip Erdogan mendesak rejim zionis israel untuk membayar pampasan AS$100 bilion kepada penduduk gaza
Beliau berkata, dunia sama sekali tidak boleh membiarkan Israel bermaharajalela, dan bertindak seperti tiada apa yang berlaku, di sebalik kekejaman dan kemusnahan yang rejim zionis itu lakukan selama 471 hari terhadap Gaza.
Beliau berkata, dunia sama sekali tidak boleh membiarkan Israel bermaharajalela, dan bertindak seperti tiada apa yang berlaku, di sebalik kekejaman dan kemusnahan yang rejim zionis itu lakukan selama 471 hari terhadap Gaza.
Mon Feb 10 2025
![KEMAS perkukuh pendidikan al-Quran, tubuh 4,000 kelas Tabika Pra-Tahfiz tahun ini - Ahmad Zahid KEMAS perkukuh pendidikan al-Quran, tubuh 4,000 kelas Tabika Pra-Tahfiz tahun ini - Ahmad Zahid](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/81739189217_ZahidHamidi.jpg)
KEMAS perkukuh pendidikan al-Quran, tubuh 4,000 kelas Tabika Pra-Tahfiz tahun ini - Ahmad Zahid
KEMAS akan memperluas pendidikan al-Quran dalam sistem pendidikan awal kanak-kanak dengan penubuhan 4,000 kelas Tabika Pra-Tahfiz melibatkan 60,000 kanak-kanak di seluruh negara tahun ini.
Mon Feb 10 2025
Erdogan pejuang Palestin sejati, tidak gentar kutuk pendudukan haram, pembunuhan beramai-ramai - Anwar
Presiden Turkiye, Recep Tayyip Erdogan adalah antara pemimpin dunia yang menunjukkan kecerahan moral, dan keberanian dalam memperjuangkan nasib rakyat Palestin yang ditindas oleh rejim Zionis Israel.
Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, ketika prinsip sering kali dikorbankan demi kesenangan, Erdogan amat lantang dalam menentang penaklukan dan pendudukan haram, serta pembunuhan beramai-ramai terhadap rakyat Palestin.
Beliau berkata, sokongan Turkiye terhadap Palestin bukan semata-mata dengan kata-kata, sebaliknya ia bersifat ketara, diplomatik, dan penuh dengan keteguhan.
Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, ketika prinsip sering kali dikorbankan demi kesenangan, Erdogan amat lantang dalam menentang penaklukan dan pendudukan haram, serta pembunuhan beramai-ramai terhadap rakyat Palestin.
Beliau berkata, sokongan Turkiye terhadap Palestin bukan semata-mata dengan kata-kata, sebaliknya ia bersifat ketara, diplomatik, dan penuh dengan keteguhan.
Mon Feb 10 2025
9 kebakaran di Kupang dan Baling akibat khianat
Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Kedah mengesahkan kebakaran rumah di Tongkang Yard, Alor Setar dan Kupang, Baling berpunca daripada petrol.
Mon Feb 10 2025
JSJN kenal pasti rakan suspek bantu siasatan
Dalam konteks kerjasama dan bantuan siasatan, JSJN Bukit Aman akan mengenal pasti rakan-rakan suspek berdasarkan rekod jenayah kesalahan berkaitan dadah yang dimilikinya untuk mengesan lelaki itu.
Mon Feb 10 2025
![WEC 2025 bincang konsep 'caregiverpreneurship' - Nancy WEC 2025 bincang konsep 'caregiverpreneurship' - Nancy](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2024-12/81734005454_NancySyukri.jpg)
WEC 2025 bincang konsep 'caregiverpreneurship' - Nancy
Konsep 'caregiverpreneurship' akan menjadi antara topik dibincangkan semasa Persidangan Keusahawanan Wanita (WEC) 2025, pada 21 dan 22 Feb ini.
Mon Feb 10 2025
![Musk akan diarahkan cari penipuan dan salah guna berbilion dolar di Washington - Trump Musk akan diarahkan cari penipuan dan salah guna berbilion dolar di Washington - Trump](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2024-11/81732680289_ElonMusk.jpg)
Musk akan diarahkan cari "penipuan dan salah guna" berbilion dolar di Washington - Trump
Trump akan mengarahkan Elon Musk, Ketua Jabatan Kecekapan Kerajaan (DOGE), untuk mengenal pasti "ratusan bilion dolar penipuan dan salah guna" di Washington.
Mon Feb 10 2025