![PRU15: PKR Perak mahu pertahan semula kerusi DUN Kuala Kurau PRU15: PKR Perak mahu pertahan semula kerusi DUN Kuala Kurau](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2022-10/81665287375_ChangLihKang.jpg)
PRU15: PKR Perak mahu pertahan semula kerusi DUN Kuala Kurau
Parti Keadilan Rakyat (PKR) Perak mahu mempertahankan semula kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kurau pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).
Sun Oct 09 2022
![Ribut Kuala Kurau: 'Saya sangka tsunami berlaku lagi' Ribut Kuala Kurau: 'Saya sangka tsunami berlaku lagi'](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/http://img.astroawani.com/2018-08/61535535370_RibutKencang.jpg)
Ribut Kuala Kurau: 'Saya sangka tsunami berlaku lagi'
Sebuah pelantar ikan milik penduduk di Kampung Nelayan, di sini turut runtuh setelah dibadai ribut kencang dan ombak kuat.
Wed Aug 29 2018
![Vaksin influenza percuma untuk warga emas sakit kronik mulai 18 Feb - KKM Vaksin influenza percuma untuk warga emas sakit kronik mulai 18 Feb - KKM](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/81739190937_KhaledNordin.jpg)
Vaksin influenza percuma untuk warga emas sakit kronik mulai 18 Feb - KKM
Warga emas, iaitu mereka yang berumur 60 tahun ke atas dan mempunyai sekurang-kurangnya satu penyakit kronik tersenarai, boleh mendapatkan vaksin influenza secara percuma bermula 18 Feb ini.
Mon Feb 10 2025
![1MDB: Saya tak dengar perbualan bantuan dana antara Najib dan Raja Arab Saudi - Saksi 1MDB: Saya tak dengar perbualan bantuan dana antara Najib dan Raja Arab Saudi - Saksi](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-01/81736747113_NajibRazak.jpg)
1MDB: Saya tak dengar perbualan bantuan dana antara Najib dan Raja Arab Saudi - Saksi
Bekas Duta Malaysia ke Arab Saudi hari ini memberitahu Mahkamah Tinggi di sini bahawa beliau tidak mendengar perbualan berkaitan bantuan dana yang dibincangkan Najib dan Raja Arab Saudi.
Mon Feb 10 2025
Dua juta pengunjung dijangka banjiri Kuil Batu Caves, meningkat 20 peratus
Kira-kira dua juta pengunjung dijangka membanjiri Batu Caves sempena perayaan Thaipusam yang bakal disambut pada Selasa ini, menyaksikan peningkatan sehingga 20 peratus berbanding tahun lalu.
Mon Feb 10 2025
InRealty: Rimbawan, Bandar Raikan Kemajuan & Warisan
Rimbawan di Genting Highlands mengintegrasikan masyarakat dan ekosistem setempat.
Mon Feb 10 2025
Dua sindiket tumpas, dadah lebih RM12 juta dirampas
Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman menumpaskan dua sindiket pengedaran dadah dalam dua operasi berasingan di sekitar Selangor dan ibu negara pada 4 dan 9 Feb lepas, melibatkan nilai rampasan RM12.88 juta.
Mon Feb 10 2025
Pemimpin dunia bincang ancaman terhadap pekerja
Pemimpin dunia, ketua syarikat teknologi, ahli akademik dan pakar lain berhimpun di Paris bagi menghadiri sidang kemuncak selama dua hari mengenai ancaman dan potensi Kecerdasan Buatan (AI).
Mon Feb 10 2025
Kadar pengangguran Malaysia terendah tempoh 10 tahun
Kadar pengangguran Malaysia pada Disember 2024 mencecah paras terendah sejak 116 bulan iaitu 3.1 peratus, dengan 544,000 penganggur, demikian menurut Jabatan Perangkaan Malaysia (DOSM).
Mon Feb 10 2025
Israel perlu bayar pampasan AS$100 bilion kepada Gaza
Presiden Turkiye Recep Tayyip Erdogan mendesak rejim zionis israel untuk membayar pampasan AS$100 bilion kepada penduduk gaza
Beliau berkata, dunia sama sekali tidak boleh membiarkan Israel bermaharajalela, dan bertindak seperti tiada apa yang berlaku, di sebalik kekejaman dan kemusnahan yang rejim zionis itu lakukan selama 471 hari terhadap Gaza.
Beliau berkata, dunia sama sekali tidak boleh membiarkan Israel bermaharajalela, dan bertindak seperti tiada apa yang berlaku, di sebalik kekejaman dan kemusnahan yang rejim zionis itu lakukan selama 471 hari terhadap Gaza.
Mon Feb 10 2025
![KEMAS perkukuh pendidikan al-Quran, tubuh 4,000 kelas Tabika Pra-Tahfiz tahun ini - Ahmad Zahid KEMAS perkukuh pendidikan al-Quran, tubuh 4,000 kelas Tabika Pra-Tahfiz tahun ini - Ahmad Zahid](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://img.astroawani.com/2025-02/81739189217_ZahidHamidi.jpg)
KEMAS perkukuh pendidikan al-Quran, tubuh 4,000 kelas Tabika Pra-Tahfiz tahun ini - Ahmad Zahid
KEMAS akan memperluas pendidikan al-Quran dalam sistem pendidikan awal kanak-kanak dengan penubuhan 4,000 kelas Tabika Pra-Tahfiz melibatkan 60,000 kanak-kanak di seluruh negara tahun ini.
Mon Feb 10 2025
Erdogan pejuang Palestin sejati, tidak gentar kutuk pendudukan haram, pembunuhan beramai-ramai - Anwar
Presiden Turkiye, Recep Tayyip Erdogan adalah antara pemimpin dunia yang menunjukkan kecerahan moral, dan keberanian dalam memperjuangkan nasib rakyat Palestin yang ditindas oleh rejim Zionis Israel.
Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, ketika prinsip sering kali dikorbankan demi kesenangan, Erdogan amat lantang dalam menentang penaklukan dan pendudukan haram, serta pembunuhan beramai-ramai terhadap rakyat Palestin.
Beliau berkata, sokongan Turkiye terhadap Palestin bukan semata-mata dengan kata-kata, sebaliknya ia bersifat ketara, diplomatik, dan penuh dengan keteguhan.
Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, ketika prinsip sering kali dikorbankan demi kesenangan, Erdogan amat lantang dalam menentang penaklukan dan pendudukan haram, serta pembunuhan beramai-ramai terhadap rakyat Palestin.
Beliau berkata, sokongan Turkiye terhadap Palestin bukan semata-mata dengan kata-kata, sebaliknya ia bersifat ketara, diplomatik, dan penuh dengan keteguhan.
Mon Feb 10 2025