Agong kurnia darjah kebesaran kepada 33 individu sempena Hari Wilayah Persekutuan 2024
Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim hari ini berkenan mengurniakan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat Wilayah Persekutuan kepada 33 individu.
Tue Mar 19 2024
Festival Lentera: Sisiran Tasik Putrajaya jangka tarik 1.5 juta pengunjung
Penganjuran festival adalah bersempena sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2024 dan Ulang Tahun Penubuhan PPj yang ke-28 iaitu pada 1 Mac ini.
Sun Feb 25 2024
DBKL tawar kadar khas kompaun trafik, kesalahan am
DBKL menawarkan kadar khas bagi kompaun kesalahan trafik dan am mulai hari ini hingga 29 Feb sempena Sambutan Hari Wilayah Persekutuan.
Thu Feb 01 2024
Hari Wilayah Persekutuan 2024 disambut di Dataran Putrajaya
Sebanyak 61 program telah disusun sempena sambutan HWP 2024 di bawah enam teras.
Wed Jan 31 2024
Labuan lancar kempen kibar bendera sambut Hari Wilayah Persekutuan 2024
Labuan memulakan sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2024 dengan pelancaran Kempen Mengibarkan Bendera Wilayah Persekutuan hari ini.
Sat Jan 13 2024
'Laporan Rancangan Sktruktur Labuan 2040' tentukan hala tuju Labuan - Dr Zaliha
Dr Zaliha melancarkan Program Publisiti dan Penyertaan Awam bagi Laporan Rancangan Struktur Labuan 2040 dan Kempen Kibar Bendera sempena Sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2024.
Sat Jan 13 2024
Beaufort, Tambunan diisytihar kawasan bencana banjir
Daerah Beaufort dan Tambunan masing-masing diisytiharkan sebagai kawasan bencana banjir berikutan hujan lebat berterusan dan kenaikan paras air sungai di paras bahaya ketika ini.
Fri Feb 07 2025
Pantau Agenda Reformasi: Rancangan Trump untuk Gaza melampaui batas?
Bersama Mohd Asyraf Mohd Farique, Ketua Pegawai Operasi IRIS Institute membincangkan tentang rancangan Trump untuk Gaza melampaui batas.
Fri Feb 07 2025
Fahami budaya pemanduan, peraturan jalan raya Thailand untuk elak kemalangan
Rakyat Malaysia yang berhasrat untuk berkunjung ke Thailand, khususnya dengan memandu kenderaan dinasihatkan memahami budaya pemanduan dan peraturan jalan raya negara itu.
Fri Feb 07 2025
Ibu Zayn Rayyan jerit "ini salah mommy" - Saksi
Mahkamah Sesyen diberitahu bahawa ibu kepada Zayn Rayyan Abdul Matin menjerit, "Zayn, ini salah mommy".
Fri Feb 07 2025
ASEAN 2025 | 7 Feb
Perkembangan ASEAN 2025 setiap jam 6 petang, membawa berita terkini dari negara-negara ASEAN termasuk ekonomi, kemajuan teknologi, dan budaya di rantau ini.
Informasi lengkap mengenai kerjasama serantau, inisiatif pembangunan, serta pencapaian negara-negara ASEAN dalam membentuk masa depan yang lebih mampan dan dinamik.
Informasi lengkap mengenai kerjasama serantau, inisiatif pembangunan, serta pencapaian negara-negara ASEAN dalam membentuk masa depan yang lebih mampan dan dinamik.
Fri Feb 07 2025
Sarawak beri lesen penjanaan tenaga solar 30 tahun kepada Zecon
Kerajaan Sarawak telah meluluskan permohonan lesen kepada Zecon Bhd untuk menjana tenaga solar di bawah Ordinan Elektrik Sarawak bagi membekalkan elektrik ke Taman Teknologi Hijau Kota Petra (KPGTP).
Fri Feb 07 2025
Latihan TVET homestay diperkenal sokong kepengerusian ASEAN 2025, TMM 2026 - Ahmad Zahid
Kursus khas usahawan dan program Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) ‘homestay’ atau inap desa diperkenalkan bagi menyokong Kepengerusian ASEAN 2025 serta persediaan Tahun Melawat Malaysia 2026.
Fri Feb 07 2025
Kadar pengangguran di Filipina menurun pada Disember
Kadar pengangguran dalam kalangan individu berumur 15 tahun dan ke atas, berkurangan kepada 1.63 juta daripada 1.66 juta yang dicatatkan pada November 2024.
Fri Feb 07 2025
Proton mulakan pembinaan kilang pemasangan EV pertama di Tanjung Malim
Proton Holdings Bhd (Proton) memulakan pembinaan kilang pemasangan kenderaan elektrik (EV) pertama di Lembah Teknologi Tinggi Automotif (AHTV), dekat sini dengan pelaburan berjumlah RM82 juta.
Fri Feb 07 2025
Pelarian Myanmar di Thailand menderita, AS beku bantuan kesihatan
Sekumpulan doktor dan jururawat Thailand berusaha menyelamatkan seorang pelarian Myanmar berusia 86 tahun, Adabi, di Hospital Tha Song Yang, Thailand.
Adabi yang mengidap kegagalan jantung dan pneumonia adalah antara pesakit serius yang datang ke hospital kerana perkhidmatan kesihatan di kem pelarian telah dihentikan selepas bantuan asing dihentikan oleh Amerika Syarikat.
Adabi yang mengidap kegagalan jantung dan pneumonia adalah antara pesakit serius yang datang ke hospital kerana perkhidmatan kesihatan di kem pelarian telah dihentikan selepas bantuan asing dihentikan oleh Amerika Syarikat.
Fri Feb 07 2025